Ce fel de pește poți prinde cu un popper?

Popperul poate atrage aproape orice pește răpitor, dar ținta principală a popperului este știuca. În plus față de ea, popperul poate fi folosit pentru a prinde biban, aspid, chub și ide. Pentru fiecare tip de pește trebuie folosit un popper de dimensiunea corespunzătoare.

Pescuitul cu popper se poate face pe tot parcursul sezonului în apă deschisă, dar cel mai bun moment pentru a pescui cu popper este de la sfârșitul lunii mai până la mijlocul lunii august. Popperul prezintă cea mai mare eficiență în sezonul cel mai cald, când prădătorul, din cauza conținutului scăzut de oxigen din apă, preferă să stea mai aproape de suprafață, în straturile superioare ale rezervorului, observă momeala în mișcare și se repezi imediat asupra ei. .

Pescuitul Popper se face cel mai bine la primele ore ale dimineții și înainte de apusul soarelui. În acest moment, prădătorii arată nivelul maxim de activitate.

Pentru pescuitul cu popper, ar trebui să alegeți o vreme calmă, fără vânt. Ploaia, vântul și valurile de la suprafață împiedică popperul să emită sunete squelching caracteristice, ceea ce îl privează de o parte semnificativă a atractivității sale în ochii unui prădător.

Pentru pescuitul cu popper, corpurile de apă de mică adâncime, cu apă stagnantă, acoperite cu pădure și alte vegetații acvatice sunt cele mai potrivite. Acestea pot fi golfuri puțin adânci cu rezervoare mai mari, lacuri inundabile, râuri pline de boi, iazuri acoperite cu linge de rață și iarbă și broaște. În astfel de locuri, există mulți pești mici, care sunt pradă unui prădător care îl pândește. În perioada cea mai caldă a anului, când prădătorul este la apogeu, este, de asemenea, posibil să pescuiți eficient cu un popper la adâncime într-un corp mare de apă.

Ce lanseta folosesc la pescuitul cu Popper?

Pentru pescuitul cu popper, este cea mai potrivită o lansetă ușoară, rigidă, cu acțiune rapidă și cu o lungime de 2,1 – 2,4 metri. Testul lansetei de pescuitar trebui să se potrivească cu greutatea popperului care este turnat. O lansetă de spinning pentru pescuitul cu popper ar trebui să aibă un echilibru bun, mâna care ține lanseta de spinning trebuie să fie amplasată în centrul de greutate al lansetei pentru a putea juca cu popperul cu o singură mână.

Ce mulinetă folosim la pescuitul cu Poppere?

Pescuitul cu Popper impune cerințe mari la mulinetă. Tamburul ar trebui să ofere o întindere bună a liniei, cu cabluri neuniforme, cu smucituri mari și opriri bruște. Când pescuiți cu un popper, în timpul derulării firului, tensiunea firului se schimbă constant. La înfășurare, firul este așezat pe bobină cu și fără sarcină. Un tambur care nu oferă o linie perfectă va crea barbă atunci când se aruncă. Mulți pescari preferă mulinetele cu elice fără sfârșit.

Dimensiunea optimă a mulinetei pentru pescuitul cu popper este de la 2000 la 3000, raportul de transmisie al mulinetei nu este mai mic de 1: 5. Bobina trebuie să aibă un dispozitiv de blocare instantanee.

Va recomandam pentru pescuitul la rapitor un fir textil Benedict, si va recomandam o naluca noua pe piata pentru stiuca si salau, naluci substrat stiuca si salau

Lasă un răspuns